SİRKÜLASYON POMPALARI
Alt Kategoriler
SİRKÜLASYON POMPALARI,IN-LİNE SİRKÜLASYON POMPALARI,DEVİRDAİM POMPALARI,KALORİFER SİRKÜLASYON POMPALARI
Sirkülasyon Pompası Nedir ?
Düşük ölçülerde basınç oluşturmak için girişli ve çıkışlı olarak üretilmiş pompa çeşididir.
Sirkülasyon Pompası Ne İşe Yarar ? - Sirkülasyon Pompası Nasıl Çalışır ?
Kapalı su sistemleri içerisinde mevcut olan suyu devir daim ettirme işlemlerinde kullanan bir su pompası çeşididir. Örnek olarak evlerde kullanılan ısıtma sistemleri verilebilir. Yeterli basıncı üretebilen sirkülasyon pompası, kazanda ısınmış olan suyu peteklere doğru pompalar ve itilen sular petekleri ısıtarak soğur. Ardından sular tekrar tanka akar ve peteklere Sirkülasyon pompası tarafından tekrar pompalanır.
Sirkülasyon Pompası Nerelerde Kullanılabilir ?
Sirkülasyon pompaları düşük basınç ile devir daim işlemi yapan için ufak şebekelerde kullanılır. Sirkülasyon pompaları kat kaloriferleri, kombiler, küçük arıtma tesisleri , güneş enerjisi üretme kültürü , akvaryum tesisi , kısa vadeli soğutma sistemlerinde kullanılır.
Tek hızlı ve üç hızlı modellerde pompa motorları standart olarak 380 V’luk gerilimde, 50 Hz frekansındaki trifaze şebekede çalışmak üzere dizayn edilmiştir. Değişken devirli modeller ise 220 V monofaze şebekede kullanım içindir. Pompa gövdesi GG20 dökme demirden yapılmış ve boru bağlantı uçları flanşlı olup 6 bar (değişken devirli modellerde 10 bar) işletme basıncı standardındadır.
Motorun hızı frekans konvertörü yardımı ile kesintisiz değiştirilebilmektedir.
İstenen basma yüksekliği gövde üzerindeki potansiyometre yardımıyla ayarlanabilir.